keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Salou (1)

Kesän 2015 reissu suuntautui (yllätys yllätys) Espanjaan, Salouhun. Lennot Barcelonaan ostimme Stockan Hulluilta Päiviltä. Olimme varanneet etukäteen vuokra-auton lentokentälle ja yhden lentokenttähotelliyön jälkeen jatkoimme matkaa Salouhun.
Kävimme viikon reissulla Saloussa isommalla porukalla vuonna 2010 ja tästä jäi halu tutustua itse Salouhun ja lähiympäristöön paremmin.
Olimme Saloussa juhannuksena, kuten viisi vuotta aiemmin. Tulikulkue, ilotulitukset ja kokko rannalla kuuluivat juhannuksen viettoon. Biitsillä oli myös lava, jossa bändin piti soittaa, mutta kuinka ollakaan, alkoi sataa ja ukkostaa. Bändi keräili kamppeensa kasaan - ei tietoa soittivatko mahdollisesti myöhemmin. Juhannusaatto olikin sitten ainoa sadepäivä koko matkan aikana, muuten oli ennätyshelteet.
Biitsi on pitkä ja soveltuu pienillekin lapsille. Tosin aallokko voi olla kova tuulisella säällä. Tästä illalla otetusta kuvasta ei uskoisi miten täyteen ahdettu ranta on päivällä. Eipä tuo haitannut - mereen kyllä mahtuu - kun muisti vain ottaa jonkin kiintopisteen rannalta, että osasi tulla takaisin omien kamojen luo.
Jos täpötäysi ranta ei viehätä, voi kävellä rantareittiä väljemmille vesille.
Perinteinen hiekkaan hautautuminen. Kuvaan on mukavasti saatu vieraan naisen pylly ja vieraan miehen etumus.
Näin väljää oli pienen kävelymatkan päässä olevassa poukamassa. Täällä oli myös rantakahvila.
Aiempi Saloun reissu oli Aurinkomatkojen kautta, joka ilmeisesti lopetti pakettimatkat kyseiseen kohteeseen tuon kesän jälkeen. Olimme tuolloin hotelli Blaumarissa. Halusimme jälleen hotellihuoneen, jossa olisi kaksi huonetta ja keittiötila + parveke. Blaumar vaikutti melkoisen hintavalta itse buukattuna (lähes pariksi viikoksi). Edullisempi (n. tonnin halvempi) oli saman konsernin vaihtoehto Les Dalies. Täältä saa halutessaan yksinkertaisen aamupalan (croissant, kahvi). Jos haluaa kunnon aamiaisen, tai puolihoidon, sen voi ottaa Blaumariin.   
Varoituksen sana: Älä osta puolihoitoa valmiiksi netistä! Saat sen huomattavasti halvemmalla Les Daliesista ostettuna.
Varoituksen sana 2: Hyödynnä lähiruokapaikkojen tarjonta, ellet ole halukas kävelemään kilometrin matkaa Blaumariin aamiaisen/illallisen vuoksi. Ja toinen kilsa takaisin vatsa täynnä.

HINTAINFOA YM:

 • Edestakaiset lennot Barcelona-Hki 3 henkeä n. / 600€
 • Puolihoito Blaumarissa Les Daliesin kautta ostettuna (aamiainen + illallinen): aikuinen 16€, lapsi 8€ (netistä ostettuna muistaakseni 24€/aikuinen) - ruokajuomat eivät kuulu hintaan
 • Les Dalies, Deluxe-huoneisto (3 henkeä) 12 yötä / 1423€
 • Wifi 10€/14pv (ainakin meidän huoneistossa wifi toimi aika heikosti, eteisessä paras yhteys...)
 • Autonvuokraus: Opel Astra (automaattivaihteinen) 16 pv Budget (Rentalcarsin kautta) / 315€
 • Pysäköinti autotallissa 12pv/144€
 • Tallelokero 12pv/60€
HUOM! AURINKOMATKAT TEKEE JÄLLEEN ENSI KESÄNÄ (2016) PAKETTIMATKOJA SALOUHUN.

~jatkuu~

2 kommenttia:

 1. Tuttuja maisemia ;) Muistan kun Aurinkomatkat ekan kerran myi noita matkoja Salouhin. Anoppi kertoi, että ovat taas tarjolla. Pitäisköhän tehdä Aurinkomatkoille alueen brändäys, eivät ole selvästi ymmärtäneet alueen potentiaalia. Elokuussa paikka on aika täyteen ammuttu, mutta ympärillä on mitä upeimpia mestoja.

  VastaaPoista
 2. -K-, kiitos kommentista ja kyllä, alueen brändäys Aurinkomatkojen suuntaan on hyvä idea =)

  VastaaPoista