tiistai 12. huhtikuuta 2016

Port Aventura (Salou 2)

Port Aventuran sisäänkäynti. Lapsiperheet ja huvipuistohullut tulevat Salouhun Port Aventuran vuoksi, joka on Euroopan toiseksi suurin huvipuisto (Pariisin Disneyworld on suurin).
Huvipuisto jakautuu kuuteen eri alueeseen, yllä olevien lisäksi on vielä Villi Länsi ja Seesamtie. Alueilla on erilaisia showesityksiä...
...kuten lintushow.
Kohti Villiä Länttä.
Euroopan korkein vuoristorata, Shambhala. Mies ja poika kävivät tässä peräti kaksi kertaa. Minä sain tarpeeksi sydämentykytyksiä ihan vain katsomalla. Minulle oli pienoinen järkytys, että turvapuomi kulki vain vyötärön kohdalla eli olkapäiden kohdalle ei tullut mitään.
Tulitemppelin esitys (El Templo del Fuego) on näkemisen arvoinen, vaikka ei kieltä niin ymmärtäisikään. 
Myös ulkolavoilla on esityksiä.
Ravintola Haciendasta (Meksiko) sai hyvää kasvisruokaa. Hintataso ei ole edullisimmasta päästä (kolmen ruoat juomineen n. 50€).
Port Aventuran "mustekala" löytyy Meksikon alueelta. "Ei toi oo paha!" Eipä...hitto, että pelotti =D
"Tynnyreiden" vauhti sopi minulle paremmin kuin vuoristoradat ja mustekalat.
 
Seesamtie-alue on niin suloinen. Yllä olevat kuvat on otettu surkealla kännykameralla, kun toisena huvipuistopäivänä kamera unohtui kämpille.

Kahden päivän lipun saa lähes yhden päivän hinnalla (v. 2015 168€ / 2pv / 3hlöä). Liput voi ostaa hotellin respasta. 
Jos menet vain yhtenä päivänä, kannattaa ehkä panostaa Express Pass -lippuihin. Moniin suosittuihin laitteisiin on tunnin jonotus. Express passilla pääsee jonon ohi (rahalla saa ja ...). Lisätietoja tästä.
Järkyttävän helteen vuoksi menimme toisena huvipuistopäivänä paikalle vasta n. klo 16-17 aikoihin. Meidän oli tarkoitus ostaa Express-liput.

Ote matkapäiväkirjasta: "...Express-lippukojut olivat kiinni. Poika oli haaveillut edellisen ja tämän päivän pikapassista, jolla pääsee jonon ohi vetonaulalaitteisiin. Tunnelma oli jäätävä. 'Äidin syy, kun halusi tulla illalla...' Kukapa olisi arvannut, etteivät kojut ole enää auki tuohon aikaan. Express-automaatit eivät auttaneet, koska niistä ei saanut ostettua haluttua Premium-lippua. Raivokkaissa tunnelmissa alueella eteenpäin." 

Kun tunteet ja ilma olivat vähän jäähtyneet, huomasimme ettei mitään pikapassia tarvita. Huvipuistossa oli vähemmän jengiä, ja laitteisiin pääsi nopeammin. Kaiken lisäksi vuosi 2015 oli Port Aventuran 20v-juhlavuosi ja koska tulimme paikalle niin myöhään, jäimme puistoon loppuun asti (eli puolille öin). Juhlavuoden kunniaksi ilta päättyi paraatiin, esityksiin ja ilotulitukseen, joka kaikkineen oli todella näkemisen arvoinen. 
Siispä loppu hyvin, kaikki hyvin.

Port Aventuran sivut.
Suomalaisista matkatoimistoista ainakin Matka-agentit tekee Port Aventura -reissuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti