keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Retkellä Siuranassa ja Tortosassa (Salou 3)

Mies tutkaili Saloun turisti-infosta haettua karttaa ja tuumi, että Siurana voisi olla hyvä retkikohde. Sinne siis.
Kävimme ensin tutustumassa Siuranan keskiaikaiseen kylään. Kylässä oli myynnissä "historical" asunto, 180 neliötä 300 000€. Jos tykkää hiljaiselosta vuoren päällä, niin...

Näettekö rouvan, joka meditoi tyynesti vuoren seinämällä?
The Madam of Siurana.
Seuraavaksi suuntasimme patikointipolulle. Ensin vähän evästä.

Ja pohdintaa... Vierinkö rinnettä alas, jos kompastun? Todennäköisesti.
Huomatkaa ammattilaistason patikointivarusteet.
Vuorilla asustaa Madamen lisäksi Sfinksi.
Jäin odottomaan, kun miesväki lähti tsekkaamaan vaihtoehtoista reittiä.
 Patikkaretken jälkeen ajoimme vuorelta alas ja pienen suhailun jälkeen löysimme reitin uintipaikalle.
Uinti teki hyvää hikisen lenkin jälkeen.
Tortosan katedraaliin saavuimme vain kuullaksemme, että se menee 10 minuutin päästä kiinni - siesta. Siesta kestää kolme tuntia, klo 16:30 asti. Jippii. Ei tullut tarkistettua lähtiessä, koska "kirkothan on aina auki". Näköjään.
Kävimme joutessamme hakemassa turisti-infosta Tortosan kartan. Info on Tortosan museon tiloissa. Museo on tehty vanhaan teurastamoon (kuva yllä).
Lämpötila oli taas kuin vieraassa helvetissä. Tästä huolimatta lähdimme kipuamaan näköalapaikalle.
Eräillä riitti energiaa ylimääräisiin hyppyihin.
Ebro-joki.
Tortosan katedraali.
Hämäysovi.

Kävimme syömässä museon lähellä. Pääsin käyttämään alkeellista espanjaani, selitin olevani kasvissyöjä. No problem. Tarjoilija luetteli eri kasvisvaihtoehtoja. Sí, sí, kyllä käy. Miehille kanapaellaa. Söimme tyytyväisinä, tarjoilijanainen lounasti ystäviensä kanssa viereisessä pöydässä. Jonkin aikaa syömisen jälkeen pyysin jälkkäriä. "No, no! Segundo plato!" Ja niin saimme uuden annoksen pöperöitä pöytään. Okei, tämä olikin siis menu del dia! Kolmen ruokalajin jälkeen olimme melkoisen ähkyinä.
Läheisessä pöydässä istunut vanhempi mies tuli juttelemaan. Hän hehkutti sitä, miten Suomi oli pärjännyt Venäjää vastaan toisessa maailmansodassa. Myös Sibelius ja Saimaa olivat tuttuja. Hän kertoi, että lähtisi reilaamaan, jos olisi nuorempi. 
Ystävällisestä herrasmiehestä huolimatta Tortosa ei ollut mitenkään erityisen mieleenpainuva vierailukohde. Esimerkiksi Tarragonassa on paljon enemmän nähtävää. Sen sijaan Siuranaa suosittelen lämpimästi, mikäli henkeäsalpaavat maisemat ja/tai patikointi yhtään kiinnostavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti