keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Mallorca - Santa Ponsa (Mallorca 1)

Mukana: 6 aikuista, 3 lasta (ikähaarukka 10kk - 65-v.)
Matkan tyyppi: Räätälöity matka (Matka-agentit Porvoo)
Majoitus: Hotelli, all inclusive (Hotel Santa Ponsa Park)
Lennot: Norwegian
Ajankohta: Alkukesä 2012

Meidän partsi oli julkisivun puolella.
Seurueemme jäsen hoiti matkajärjestelyt Porvoon Matka-agenttien kanssa. Meille oli ennakkoon varattu kyyti Mallorcan kentältä hotelliin. Odotimme minibussia, mutta suhasimmekin reteästi kentältä hotellille normaalikokoisella bussilla - only for us.

Hotelli on yksi kolmesta Globales-hotellikompleksin hotellista. Kai meillä oli liikaa valinnanvaraa - jonotimme väärän hotellin respassa (Pionero). Täältä hinasimme laukut Santa Ponsa Parkin puolelle. Sama linja jatkui: odotimme saavamme lounasta oman hotellin ravintolassa - ehei, se tarjoiltiin Pioneron puolella. Tykkään juoda lounaalla kahvin jälkkäriksi. Sitä ei saanut lounaspaikassa, vaan "in the bar". Jonottelin sitten tiskillä vuoroani ja tilasin "un cafe con leche por favor" - näin sitä vaan tilaillaan juomaa natiivien kielellä. Baarimikko ei ollut vaikuttunut, vaan vastasi "andra bar". No, ehkei se, että minua luultiin ruotsalaiseksi ollut niinkään tyrmäävää (muka)… mutta se, että olin taas väärässä paikassa… se onnistui pelottavan helposti.

Selvisi, että kahvi piti hakea "oman hotellin" baarista,  ei lounaspaikasta. Päivällinen oli myös oman hotellin puolella. Selvä homma, pikkuhiljaa. Kai. Huomasin, että porukoilla oli eri värisiä rannekkeita, kullakin hotellilla omansa. Eli baarimikko ei ajanutkaan minua tiskiltä pois pärstäkertoimen perusteella (ei ruotsalaisia tänne por favor), vaan väärän värisen rannekkeen vuoksi (puuuh).

Lounasmestoille pääsi kävelemällä uima-allasalueen halki. Kai sinne olisi jostain muualtakin päässyt, mutta tuosta me aina kuljimme.
Huone jo suhteellisen asutun näköinen.
Huone oli tavallinen (pieni) hotellihuone. Perhehuoneen saa, jos lapsia on vähintään kaksi.

Näkymä parvekkeelta. Kuvassa näkyvästä kuppilasta kantautui välillä meteliä, mikä ei kuitenkaan meitä sen enemmälti haitannut. Espanjalaiset osaavat ottaa ilon irti elämästä, etenkin silloin kun Espanja voittaa jalkapallossa. Ihan sama, onko kyse alkusarjan matsista vai puolivälieräottelusta, hillitön huuto raikaa, auton torvet soi ja pommit paukkuu. Seurasimme tätä ilonpitoa, kun Espanja voitti Ranskan 2-0 (EM-kisat).
Tuo pubi tarjosi muutenkin viihdettä parvekkeilla istujille, esiintyjät (mm. Abba-tytöt) vaihtoivat vaatteita ulkoseinän vieressä kadulla.
By the way, meri on tuon kuvan takareunassa siintävien puiden takana.

Allas oli suht pieni väkimäärään nähden. Porealtaan vesi oli välillä aika likaista, kertakäynti (=kertavilkaisu) täällä riitti. Pieni lastenallas oli sikäli nähtävyys, että siellä retkotti iäkäs, ruskeaksi paahtunut rouva uimapatjan päällä silmät kiinni, sätkä suussa. Joka päivä. Olisi tehnyt mieli tökätä naista, että olisi nähnyt tuleeko tähän mitään eloa.

Onneksi biitsi oli lähellä. Täällä pelasimme joukolla "rantalentistä". Oli kiva pallotella puiden varjossa, huono puoli oli se, että jalkapohjista sai liotella pihkaa pois öljyllä. Mutta mitäs pienistä.

Rannalta sai vuokrata polkuautoveneen.
Ranta on lapsiystävällinen, matalaa, syvenee vähitellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti