perjantai 23. toukokuuta 2014

Mitä jäi mieleen? Yhteenveto (Mallorca 6)

Mallorca on pystynyt säilyttämään omaleimaisuutensa (espanjalaisuutensa?) suurista turistimääristä huolimatta. Tietenkään en tiedä, millaista saarella oli ennen turismia. Ja vaikka turistivirtoja ei olisikaan, ei paikka olisi sama kuin vaikka 50v sitten… ei mikään ole. Mutta jos vertaa esim. Rodokseen, jossa oli mm. vaikeaa saada kreikkalaista ruokaa (joka on hyvää!!)... Joka paikassa tuntui olevan vain ranskalaisia, pizzoja ja sandwichejä, ruokalistat suomeksi - voi itku. Tuli fiilis, että suurinpiirtein kaikki on muutettu siten, että turistit olisivat tyytyväisiä… Todella sääli, jos lomakohde kadottaa sen hengen, jonka vuoksi turistit ovat alunperin siihen tykästyneet.

Jälkikäteen ajateltuna ehkä *autolla suhailu oli yksi reissun antoisimmista jutuista. Kiva on löhöillä hotellilla ja uida meressä, mutta hauskaa oli myös nähdä, mitä on hotellin ulkopuolella. Ikinä ei tiedä, mihin osuu (voi mennä tietämättään vaikka kalliiseen mikroruokaravintolaan). Meillä oli tietysti se onni, että porukasta löytyi kaksikin (hyvää) kuskia, jotka ajoivat mielellään (hmmm, ainakin uskottelen itselleni edelleen niin heh).
Se, että lähdimme juuri Mallorcalle, oli kompromissi. Ei harmita yhtään, Mallorca yllätti minut positiivisesti.

*Kiitokset porukkamme "matkanjärjestäjälle", joka oli suunnitellut autoreissumme kohteet (+ varannut hotellin, josta lyhyt matka rannalle jne)! Thanks Lady Summer!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti