perjantai 23. toukokuuta 2014

Vuokra-autoilua, toka päivä - jatkoa (Mallorca 5.2)

Porto Cristosta löytyy eläintarhan lisäksi Drachin tippukiviluolat. Luolissa ei saa ottaa kuvia, eivätkä nämä esitekuvatkaan juuri oikeutta paikalle tee. Luolien sisällä on yksi maailman suurimmista maanalaisista järvistä.

En hirveästi odottanut ennakkoon mitään (ensimmäinen tippukiviluolani), mutta olihan se vaikuttava mesta. On tullut paljon turhemmissakin paikoissa pyörittyä. Luolassa järjestetään klassisen musiikin (lyhyitä) konsertteja. Käytännössä tämä tapahtuu siten, että tyypit soittavat veneissä, jotka lipuvat hitaasti järvellä. Kaunista. Mykistävää. Kuka tämän on keksinyt?? Hei, laitetaas kaveri veneeseen soittamaan viulua, toinen soutaa… Turistit hiljenevät hetkeksi penkeilleen, unohtavat kiinakaupat ja vino tintot, ovat hetken läsnä, kaunista musiikkia kuunnellen. Loistavaa! Tuli tunne kuin olisi ollut äiti Maan kohdussa. Jos olisin vain juossut luolan läpi, tuskinpa olisin tätä fiilistä tavoittanut. Jos nyt sitten on tärkeää tuntea olevansa kohdussa, ehheh.
Musiikkiosion jälkeen halukkaat pääsevät veneiden kyydissä ulosmenoväylälle (varaudu tähän ennakkoon ottamalla istumapaikka vasemmasta reunasta). Jos haluat kuulla musiikkiesityksen, tarkista aikataulu ennakkoon.
 Laita Googlen kuvahakuun Cuevas del Drach, niin löydät lisää (parempia) kuvia.

Miettikää: Järvi, johon ei ikinä käy tuulenvire tai jonka ylle ei paista päivä koskaan… uuhuu, erikoista, mystistä!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti