tiistai 15. heinäkuuta 2014

Bussilla Eivissaan (Ibiza 3)

Menimme paikallisbusseilla saaren pääkaupunkiin, Ibiza Towniin eli Eivissaan. Hotellin luona on kätsysti bussi nro 6:n päätepysäkki. Kutosella pääsee Sant Antonin (tunnetaan myös nimellä San Antonio) bussiasemalle, jossa vaihto bussiin nro 3, joka vie Eivissaan. 
Bussin ikkunasta näkee kaikenlaista, kuten tämän neidon, joka asetteli hyvän tovin rintavarustustaan selfietä varten =D. Nykyaika… 
Vanhempaa aikaa edustaa Dalt Vila, Eivissan vanha kaupunki / linnoitus. 
Retkipäivänä(kin) oli kuuma. Seurueen vanhin ja nuorin kirmasivat mäen ylös kuin vuorikauriit. Me muut jolkottelimme perästä rauhalliseen tahtiin.
Maisemat olivat ihan mukavat. Jos vielä oppisi ottamaan kuvia niin, että sen huomaisi otoksistakin...
Linnoitus (ja muutama muu rakennus) mereltä kuvattuna.
Katedraali oli kiinni.
Ihastelimme kapeita kujia ja ikävöimme Kari Grandia (=kaikkien janoisten sankari, tiedättehän?).
Tehtiin perinteiset. Eli ryykätään istumaan kahvilaan katsomatta yhtään hintatasoa. Onneksi täällä oli ihan normaalitaksat. Mallorcalla tilasimme ruoan kanssa cocikset, hinta 5€/minipullo. Tämän jälkeen ajattelin, että ensi kerralla kyllä katson/kysyn hintaa ennen tilaamista. Mutta väsähtäneenä, hikeä valuvana nähtävyyksien syynääjänä, sitä taantuu yllättävän helposti urbitsituristin tasolle. Kahvilakyltti on kuin ilmoitus messiaan saapumisesta. Sitä vain istahtaa onnellisena persiilleen ja ajattelee pelastus...
Starojen kädenjälkiä.
Minä: "Kato, tuolta kurkkii (koriste)kana!"
Mies: "Kato, tuolta toiselta parvekkeelta kurkkii peitto!"
"Joo…"
Ibiza Townia.
Suvun pienimmälle tuliaisia. Alet menossa, yht. 11,38€ - ei paha.

2 kommenttia:

  1. Aika priceless tuo rintojaan asetteleva selfienottaja :D
    Vitonen pienestä kokispullosta on kyllä sikamaista kiskontaa, omakohtaisesti tosin pahin rysä on ollut Venetsiassa, kun (kaikista varoituksista huolimatta) oli ihan pakko saada kokista, siitä lompakko keveni muistaakseni 12 euron verran... aaargh!

    VastaaPoista
  2. Kyllä on ollut Venetsiassakin hinnat kohdillaan, huh =(.

    VastaaPoista