maanantai 21. heinäkuuta 2014

Loppuhöpinät, yhteenveto (Ibiza 7)

Hotellin safkat oli ihan jees, mutta... ei nyt kuitenkaan ylittäneet Menorcan tarjontaa.
Cinecittàn alkupalat.
 Seaviewissä on kolme teemaravintolaa, joista kahdessa voi käydä syömässä viikon aikana. Jaa, kannattiko...? Noo, makuasia. Ruokalistat ovat aika suppeita. Cinecitta on italialaisravintola ja jos pastasta ja/tai pizzasta tykkää, niin sinnepä sitten. 
 Sunset Beach Grill: pihvejä, vegetaristeille kasviskebab. 
 Kolmas teemaravintola on Big Wave, joka tarjoaa burgereita. Plussaa teemaravintoloissa syömisessä on se, että siellä on rauhallisempaa. Miinusta tietty suppeat ruokalistat. Ravintoloihin varataan aika ennakkoon hotellin aulassa sijaitsevasta palvelupisteestä, täällä näkee myös ravintoloiden menut - ja voi jättää menemättä, jos tuntuu, ettei tarjonta nappaa.
Hotellista saa eväsbägin mukaan, kun lähtee retkelle - kunhan muistaa tilata sen viimeistään edellisenä iltana.
 Jos haluat nauttia cavaa lasista, tilaa se sisäbaarista (ja nauti se siellä). Ulkoterassin juomat tarjoillaan muovimukeista.
Jos et pidä lapsista, valitse joku muu hotelli...
Muotokuvaa vailla? Täällä senkin tilaaminen onnistuu.
I 5 liven ohjelmatarjonta sopii kaikenikäisille. Ainoa juttu, mikä hieman hämmensi oli kovat desibelit. Por que? Miksi kaikki äksöni pitää tehdä valtavan metelin saattelemana? Ettei yhdelläkään brittimuksulla olisi normaali kuulo enää teini-iässä? (Tästä syystäkö ne teinit ei kuuntele vanhempiaan - kun ne ei enää kuule...)
Viihdytysvetovastuu ei sentään ollut yksin I 5 Liven harteilla. 
Lapsijoukko päivysti aina lavan edessä.
Parvekekatsomotkin olivat yleensä täynnä.
Tämän ryhmän show yllätti. Kaikki olivat tottuneet, että iltaohjelma sopii pikkulapsillekin. No, ei tuo pyllistely vielä mitään. Seuraavaksi ryhmä vaihtoi nahka-asuihin ruoskineen. Eihän numerossa tanssia kummempaa tapahtunut, mutta saattoi siinä parilla naperolla olla vähän ihmettelemistä. Äiti, mäkin haluan kieriskellä lattialla ja heiluttaa ruoskaa ...
  Jalkopallokenttien jälkeen eteen tulee aivan meren tuntumassa sijaitsevat huoneistot, joihin kuuluu "oma" uima-allas.
Kun kulkee luxushuoneistoista vähän eteenpäin, pääsee kävelypolulle, jonka varrella on penkkejä. Täällä voi ihailla auringonlaskua. Tämä oli myös suosittu kuvauspaikka.
Pakkohan munkin oli tehdä oma tulkinta aiheesta Auringonlasku Ibizalla. 
Hippiaate on voimissaan myös lentokentällä. 
Lähtö hotellilta kentälle tapahtui siihen aikaan, kun Suomessa pitää jo olla siellä. Hommaan liittyi vielä säätämistä bussien kanssa, niinpä olimme niin myöhään lentokentällä, että ehdimme hätäisesti ostaa yrttiviinaa (hierbas) ja suklaata - ja tietysti turrónia. Sitten koneeseen. Harmi, sillä mua ei kentällä chillailu haittaa. Päinvastoin. Tykkään kierrellä kaupoissa + tykkään lentokentän tunnelmasta ylipäätään - lähdön tunnelmasta.
Mitä reissusta jäi mieleen?

- hauska yhdessä oleilu (hyvä matkaseura)
- kumpuileva maasto
- turkoosi meri, siihen ei kyllästy ikinä
- Ibizalla viihtyy, vaikkei olisi enää pahimmassa biletysiässä (kunhan valitsee rauhallisen hotellin + alueen, eli ei hotellia esim. San Antoniosta)
- Formenteran kauniissa maisemissa sekä rennon letkeässä ilmapiirissä viihtyisi pidempäänkin kuin vain päiväretken verran
- brittiesiintyjien järkyn kovat desibelit (samaa luokkaa kuin Ruisrockissa, veikkaan)
- välillä Menorcan rollaattorisiivessä asumista (apen termi) tuli ikävä, siellä iltaohjelmaa ei ollut pakko katsoa loppuun. Täällä siltä ei voinut välttyä, kun älämölö oli niin kovaa ja parveke sijaitsi esiintymislavaa vastapäätä (jossa oli toki hyvätkin puolensa). Vinkkinä siis tähän hotelliin matkaaville: kysy rauhallisempaa sijaintia, jos sinä/lapsesi haluatte mennä nukkumaan ennen puolta yötä.
- saaren vehreys yllätti
- hippejä on vielä olemassa...


2 kommenttia:

  1. Toi eväskassi kuulostaa kätevältä, aika kivasti helpottaa retkelle lähtöä kun eväät on joku tehnyt valmiiksi! Ja auringonlaskukuva oli plus plus (tahtoo sanoa, että upea!!)

    VastaaPoista
  2. Opas vinkkasi eväskassista - se oli ylläri, että tällainenkin kuuluu "all inclusive"-hintaan. Kamerasta löytyi yllättäen "auringonlaskumoodi" - nimimerkillä "kuka niitä ohjekirjoja lukee"...

    VastaaPoista